takuu ja huolto mittatilaus kustomointi

Sulokkaan laukuilla on vuoden takuu ja omakustanteinen huolto palvelee takuuajan jälkeen

Sulokkaan laukuilla on yhden vuoden takuu, joka kattaa metalliosien rikkoutumisen, laukun valmistusvirheen, lenkkien tai hihnojen rikkoutumisen.

Omakustanteisen huollon piiriin kuuluu vahingonteko tai normaali kuluminen; naarmut, rypyt ja pehmeneminen kuuluvat nahan luonteeseen. Nahka muuttuu ja patinoituu käytössä (etenkin kasviparkkinahka tummenee ajan saatossa).

Vahinkoja kuitenkin voi sattua ja ei kannata empiä yhteydenotossa. Lähestulkoon kaiken pystyy korjaamaan. Ota siis rohkeasti yhteyttä. Palvelen oikein mielelläni

Yleisimpiä huoltoja ovat mattapintaisten laukkujen kovavahaus karjakoneella. Vahaus häivyttää naarmuja ja antaa tuotteelle uuden ilmeen. Laukku on taas juhlakunnossa.

Uusi tuote voi olla jäykkä, koska useat nahat ovat paksuja. Vuosien mittaan nahka hiukan vetristyy käytössä ja laukku aukeaa rennommin.

Kovassa käytössä voivat hihnat kulua loppuun ja nekin on mahdollista vaihtaa uusiin. 

Lue lisää hoidoista ja huolloista täältä.

Mitä eroa on mittatilauslaukulla ja asiakkaalle kustomoidulla laukulla?

Mittatilauslaukut ja laukkujen kustomointi

Sulokkaalta voi tilata mittatilauslaukkuja, jotka tehdään alusta lähtien asiakkaan toiveen mukaan eli lähdetään suunnittelemaan mallia yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas kokoaa esimerkiksi kuvakollaasin erilaisista laukkujen yksityiskohdista jotka kiehtovat sekä ehdotuksia laukun tyylistä. Metalliosien valinnassa täytyy ymmärtää, ettei täysin samanlaista metalliosaa todennäköisesti löydy vaan se täytyy korvata jollain muulla mikä miellyttää ja sopisi tyyliin. Asiakkaan tarpeet ja toiveet otetaan mahdollisimman hyvin huomioon. 

Mittatilauslaukkujen kohdalla aikataulussa täytyy olla joustava; Suunnittelu sekä kaavoitusvaihe vie aikaa, mutta suurin työ tehdään, kun protomallin valmistus alkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaavoja, kokoa ja toimivuutta testataan sekä laukun yksityiskohtia hiotaan. Joissain tilanteissa protomalleja täytyy tehdä useita, jotta lopullisesta laukusta tulisi mahdollisimman hyvä. Mittasuhteiden tulee olla sopusoinnussa, mutta laukun tulisi olla myös käytännöllinen. Protomallit tehdään huonompilaatuisesta nahasta tai jostain korvaavasta materiaalista, kuten esim. keinonahasta. Lopullinen laukku valmistetaan vasta, kun asiakas on hyväksynyt protomallin ja antanut muutosehdotukset (esim. jos hihna tulisi olla pidempi tai tai jonkun taskun paikkaa täytyy vaihtaa ym).

Valmistan mittatilauslaukkuja vain tammi-huhtikuussa ja yhteen isompaan laukkuprojektiin täytyy varata jopa 1-2 kuukautta valmistusaikaa. Alkuvuosi on rauhallisinta aikaa ja tuolloin saa rauhassa keskittyä suunnittelutyöhön. Vapaita aikoja kannattaa tiedustella hyvissä ajoin, eikä projektiin kannata suhtautua kiireellä.

Materiaalit tulee tilata, etukäteen; kun mallin valmistus aloitetaan vältytään turhalta odottelulta, kun kaikki tarvittava on valmiina.

Mittatilauslaukujen hinnat pyörivät noin 1500€ tuntumassa mallista riippuen. Hinta sisältää materiaalit. Jos malli on erittäin yksinkertainen ja vuoriton malli, voi hinta olla edullisempi (hyvin yksinkertaisessakin mallissa voi olla 1-2 viikon työ ja täytyy muistaa, että materiaalien etsintä; nahat, metalliosat, ompelulangat ym. vie myös aikaa).  Mittatilausprojekteissa maksetaan ensimmäinen osa, kun projektista sovitaan; etumaksulla sitoudutaan projektiin ja maksetaan materiaalikustannukset. Ensimmäistä maksuerää ei palauteta, jos projekti peruuntuu. Summa on noin 1/3 kokoanishinnasta. Loppuosa maksetaan, kun alkaa valmistusvaihe. Tuote toimitetaan asiakkaalle vasta, kun laukku on kokonaisuudessaan maksettu. 

Kysy tarjous laukkuideastasi: sini.hulkkonen@outlook.com

Sulokkaan laukkumalleja voi kustomoida asiakkaiden väritoiveiden mukaan. 

Väritoiveiden toteuttaminen on juttu, jolla Sulokas haluaa erityisesti asiakastaan palvella. Mikä sen ihanampaa, kun tilata laukku lempivärissä tai tiettyyn asukokonaisuuteen sopivaksi; esim. juhlatyyli tai tietyn ulkotakin / kenkien  kanssa käytettäväksi.

Sopiva nahka tilataan tukkurilta ja nahan saavuttua alkaa tuotteen valmistus tilausjonojen mukaan. Asiakasta informoidaan aikataulusta sähköpostitse /WhatsAppilla tai Facebookin tai Intagramin yksityisviesteillä. Riippuen millä kanavalla on keskustelu ja suunnittelu asiakkaan kanssa aloitettu. 

Ensimmäinen erä maksetaan, 1/2 laukun hinnasta, kun nahka tilataan ja toinen erä, kun laukku otetaan valmistukseen. Tuote lähetetään, kun molemmat erät ovat suoritettu ja laukku on valmis lähetettäväksi.

Väri, nahan tyyli, vuori, värjäys, kuviointi....

Mitä kaikkea voidaan valmiissa laukkumalleissa kustomoida?

Valitse mieleisin malli

Sulokkaalta löytyy useampi naistenlaukkumalli, joista voi valita mieleisimmän. Laukun kokoa ja muoto pysyvät vakiona, joten niitä ei voi muokata.

Täysin alusta asti räätälöidyt mallit vaativat kaavoituksen, protomallin valmistuksen (kaavojen testaus) jonka jälkeen vasta päästään lopullisen mallin valmistukseen.  Mittatilauslaukuista enemmän sivun alussa.

Kysy rohkeasti lempiväriäsi

Nahkaa on monenlaista; korkeakiiltoista, mokkapintaista, mattapintaista, kuvioitua, erilaisilla parkitusmenetelmillä valmistettua, jäykkää ja pehmeää ym…

Kasviparkkinahka on luonnon omilla aineilla parkittua (eri tehtaat käyttävät erilaisia aineksia) ja tämä nahka patinoituu todella upeasti käytössä. Värjäämätöntä kasviparkkinahkaa voi myös värjätä aniliiniväreillä. Käsin värjätystä kasviparkkinahasta valmistettu tuote on ainutlaatuinen ja upea. 

Yleisimmin käytetty nahka on kromiparkittu nahka, joka ei ole kovin arka vedelle tai laskemaan väriä. Kromiparkitus vie hiukan nahan mahtavimpia ominaisuuksia mennessään, mutta on helppohoitoinen.

Kromiparkittu lakerinahka on kiiltävää rakastavan valinta. Lakerinahassa on synteettinen korkeakiiltopinnoite. Laadukas lakeri eli kiiltonahka on myös kestävää,  aika huoleton veden suhteen, eikä naarmuunnu herkästi. Silti kannattaa varjella terävältä, koska naarmuja ei saa pois pinnoitteesta.  Lakeri on helppohoitoinen; puhdistus ikkuna- tai silmälasiliinalla riittää. 

Lue lisää erilaisista nahkalaaduista täältä.

Vuorin kustomointi

Laukun sisäpuolta voi myös muokata. Vuorikankaiden värivaihtoehtoja on toistaiseksi neljä; vaalea beige, kirkkaan punainen, musta sekä pinkki. Jo pelkästään nahkaosien värivalinnoilla vuori muuttuu paljon yksilöllisemmäksi.

Vuorikankaaseen on mahdollista brodeerata myös laukun omistajan nimi 50€ lisähintaan.

Nahan laserkaiverrus / kuviointi

Sulokkaalta löytyy valmiita kuvia, jotka on suunniteltu laukkumalleihin. Nuo kuviot ovat vektoritiedostoon muokattuja, joten laserkaiverrin pystyy kaivertamaan kuvion nahkaan. Kaiverrus maksaa valmiista kuvioista 150€ . Asiakkaan toiveen mukaan suunniteltu ja vektoroitu kuvio maksaa 250€ kaiverrettuna. Kaiverrus on kestävä ja kontrasti voi olla hyvinkin suuri, kun kaiverrus värjätään esimerkiksi mustalla nahkavärillä. Laserkaiverrusta ei voi valitettavasti tehdä lakerinahkaan, koska pinnoite sisältää ainesosia joiden höyry sulattaa laserkaivertimen osia.

Sulokkaalla on suunnitelmissa hyödyntää kasviparkkinahkojen ominaisuuksia ja teetättää omia kuviostansseja, joilla saisi painettua kauniita koristeita kasviparkittuun nahkaan. Isot upeat kuviot olisivat näyttävä ja uniikki yksityiskohta. Noita kuvioita voisi halutessaan tilata kustomoituun laukkuun.