ARVOT JA TAUSTAT

Sulokas on perustettu 2014.
Kaikki tuotteet tehdään käsityönä Joensuussa.

Sulokas on kotimainen vintagehenkisiä nahkalaukkuja valmistava yritys Joensuussa. Kaikki tuotteet ovat Sini Hulkkosen käsialaa suunnittelusta valmistukseen ja yrityksen keskeisin tavoite on tehdä laadukkaita, kestäviä ja ajattomia tuotteita.

Ajaton muotokieli, laadukas työnjälki sekä huolellisesti valitut materiaalit ovat myös luontoystävällinen vaihtoehto. Satsataan mieluiten laatuun ja pitkään käyttöikään. Silloin mitään ei tarvitse heittää pois. Huollatetaan ja taas tuote on kuin uusi. Jopa parempi. Siinä asiassa nahka peittoaa monet muut materiaalit.

Sulokas pyrkii kehittämään työtapojaan sekä tuotteitaan. Tuotteet tehdään käsityönä Suomessa, mutta mitä enemmän kotimaisuutta saadaan myös materiaaleihin sitä parempi. Samalla kehitetään myös Suomalaista ammattitaitoa. Sulokas kertoo avoimesti jokaisen tuotteen kohdalla mistä nahka on peräisin, jotta asiakkaalla on todellinen mahdollisuus vaikuttaa valinnoillaan eli toisin sanoen ostamalla tuotteen joka on tehty kotimaisesta nahasta ostat tuplasti kotimaista käsityötä. Samalla myös pienennämme hiilijalanjälkeämme, koska nahkoja ei ole lennätetty lentokoneella ympäri maailmaa. Sulokkaan varastotuotteisiin valitaan tulevaisuudessa enemmän kotimaisia nahkoja Pelon – ja Kokkolan nahkatehtailta. On myös hyvä muistaa, että naudan nahka jota Sulokas käyttää, on elintarviketeollisuuden sivutuote. Hyödynnetään tuo upea ja kestävä materiaali, eikä hukata sitä.

Laukkujen lukkokehykset ovat valmistettu Italiassa, mutta Sulokkaalla on  harras toive teetättää oma lukkokehysmalli Suomessa. Olkoon tuo yksi tulevaisuuden tavotteista.

Täydellä sydämellä ja kovalla työllä

Sini päätyi jalkinealalle ja laukkumuotoilijaksi hieman sattuman kautta ilman aiempaa kokemusta. Opinnot alkoivat vuonna 2009, kun hän haki jalkinemuotoilun linjalle HAMK/Wetterhoffiin ja tuli valituksi. Siitä alkoi intohimoinen uurastus laukkujen ja kenkien parissa.

Sini Hulkkonen

Perustaja/Omistaja/Jalkinemuotoilija AMK

Laukkumuotoilu opiskelitiin opintojen ohella ja oli jokaisesta itse kiinni kuinka suuntautui opinnoissa.

” Hei, olen Sini ja valmistan kaikki Sulokkaan tuotteet alusta alkaen. Perustin Sulokkaan vuonna 2014, kun valmistuin Jalkinemuotoilijaksi Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulusta. Opiskelin osin itse opintojeni aikana kehysnahkalaukkujen valmistuksen soveltaen Eesti Kunstiakadeemian (Viron Taideakatemian) laukunvalmistustekniikoiden oppeja. Suoritin Tallinnassa opintovaihtoni 2013-2014. Minut perehdytti jalkinealan saloihin Boot Factoryn omistaja Pekka Lahti. Suoritin Boot Factorylla opintoihin liittyvän työharjoitteluni vuonna 2011 ja Pekka on minulle Suutarimestari kuka antoi pohjan työlleni. Opinnäytetyönä valmistin perinteisellä velttikenkätekniikalla käsintehdyt ja -värjätyt jalkineet ylileveälle jalalle. Lestimallin työstin itse alusta-alkaen puukalikasta. Prosessi oli haastava, mutta sitäkin antoisampi. Nyt pyöritän omaa firmaani täydellä teholla ja haaveilen kuinka toisin taas jalkineet mukaan tuote kavalkadiin. Rakastan edelleen teknisien haasteiden ratkomista, koska se on koko homman suola.”

Lue lisää laukuista